Resten av siden
Inman Aligner

Vi tilbyr behandling med Inman Aligner, en avtakbar skinne som enkelt og effektivt kan rette opp skjeve fortenner.

laser-tubes-20081

Hvordan virker den?
Inman Aligner skinnen har nikkel-titan fjærer som presser to gjennomsiktige plastplater mot hverandre og fører tennene til den ønskede posisjonen. Den indre platen presser tenner fremover og den ytre platen trekker tenner bakover. Skinnen må sitte på 16-20 timer om dagen for å oppnå godt resultat. Skinnen tas av når man spiser og ellers ved behov feks hvis man skal i møte, selskap, etc.


Hvor lang tid tar det?

Det kommer an på vanskelighetsgrad og hvor flink man er til å bruke skinnen, men i de fleste tilfeller kan man få rette tenner på 6-18 uker. I eksempelet under, som er hentet fra den offisielle Inman Aligner siden, ble behandlingen utført på 7 uker.

case-study-9-before
case-study-9-after

Hvordan utføres behandlingen?
Ved første konsultasjon gjøres en vurdering av tannstillingen, hvis det vurderes til å være et egnet tilfelle å behandle med Inman Aligner tas røntgenbilder av fortennene, foto av tenner og ansikt, og avtrykk av begge kjevene. Deretter sendes avtrykkene til et spesielt tannlaboratorium som scanner avtrykkene og lager en 3D fremstilling av hvordan tennene vil se ut etter behandlingen. Hvis dette resultatet godkjennes av pasienten fremstilles Inman Aligner skinnen.
Ved utlevering av skinnen limes en eller flere små plastklosser på fortennene for å få platene til å sitte i ønsket posisjon. Deretter fører man pussestrips mellom tennene for å lage plass slik at tennene kan begynne å flytte på seg. Til slutt kontrolleres det at pasienten klarer å ta skinnen inn og ut selv og man får all nødvendig informasjon man trenger.
Man må komme til kontroll hver 2. uke for å kontrollere at tennene flytter seg slik man ønsker og eventuelt lage mer plass eller stramme fjærene.
Når tennene har flyttet seg til ønsket posisjon må man sette på en stabiliseringsstreng på baksiden av tenne slik at de ikke flytter seg igjen. Alternativt kan man fremstille en tynn hard plastskinne man sover med om natten.

 

Hvorfor rette på tennene med Inman Aligner?
I tilleg til å kunne forbedre estetikken vil behandling med Inman Aligner kunne føre til bedre tannhelse. Tennene forflytter seg gjerne fremover etterhvert som man blir eldre og det blir mer og mer trangstilling i fronten. Skjeve tenner fører ofte til ujevn slitasje av tennene i tillegg til at det kan være vanskeligere å holde det rent.

 

Begrensninger
Inman Aligner kan kun flytte på de 6 fortennene. Oppdager vi ved undersøkelsen større bittavvik eller tilfeller hvor pasienten ønsker å samtidig få rettet opp tenner lenger bak i tannrekken anbefaler vi henvisning til kjeveortoped for behandling.
Pasienten må være over 18 år for å behandles med Inman Aligner.

 

Hvordan oppleves skinnen?
Skinnen består av 4 nikkel-titan fjærer og to gjennomsiktige plastplater som ligger forran og bak tennene. Skinnen er ikke 100% usynlig, men heller ikke veldig merkbar. Skinnen er avtakbar og kan derfor tas ut ved behov hvis man for eksempel skal i et møte, et selskap, ta bilde, etc.
Tennene vil kunne oppleves ømme og litt bevegelige, dette er normalt og skyldes at tennene flytter på seg.
I starten vil skinnen kunne føles uvant og det kan være vanskelig å snakke som vanlig, dette venner man seg til etterhvert. Hvis man leser en bok eller lignende høyt en halvtime de første 3 dagene går tilvenningen fortere.

 

Pris
Prisen på behandlingen er 15 000kr pr kjeve man ønsker/trenger å behandle, for de fleste holder det å gjøre en kjeve. I tillegg kommer stabiliseringsstreng eller skinne på 1 500kr pr kjeve.

inmanalignerlogo

Eksempelbilder fra http://www.inmanaligner.com/

case-study-3-before-close
case-study-3-after-close
case-study-3-before
case-study-3-after
case-study-5-before
case-study-5-after
case-study-3-before-close
case-study-3-after-close
opp

opp