Resten av siden
Munnhygiene

Munnen inneholder alltid mange bakterier. En del bakterier fyller en viktig funksjon mens andre kan forårsake stor skade.

 

 

I Norge er vi flinke til å børste tennene hver dag og det er bra, men det samles likevel bakterier og matrester mellom tennene der tannbørsten ikke kommer til. Når bakteriene blir liggende igjen over lengre tid, blir tannkjøttet irritert. Kroppens forsvar settes da i gang og tannkjøttet hovner opp og vil lett blø.

 

 

Dårlig ånde
Om bakteriene får ligge igjen, lukter det dessuten ganske ille, en lukt man selv ofte ikke kjenner fordi man er vant til den – men omgivelsene merker den…

 

Med en bra munnhygiene reduserer du betydelig risikoen for dårlig ånde og sykdommer som karies og tannløsning.

 

Les mer om hvordan du best tar vare på munnen din >>

Vi er faglig oppdatert!
Utviklingen innen odontologi (læren om tenner og munnhule) går svært raskt. Nye materialer og teknikker lanseres hyppig og ikke alltid med den nødvendige dokumentasjon. Ofte blir nye mirakelteknikker omtalt i media lenge før vitenskapelige studier foreligger. Vi bruker mye tid på å holde oss faglig à jour gjennom faglige møter, kurs, faglitteratur og internett. Vårt mål er at du som vår pasient skal få en behandling som holder svært høy faglig kvalitet.

Bakterier synes ikke. Ofte ligger det igjen bakterier både mellom tennene og på tenner lenger bak i munnen der det er vanskelig å komme til med børsten.

Se en film om:

Skrap rent
Tungen har mange små furer på overflaten hvor bakterier kan feste seg. Om du plages med dårlig ånde kan det være lurt å rengjøre også her. Du kan børste oversiden av tungen med en myk tannbørste eller bruke en spesiell tungeskrape som fås kjøpt på apoteket. Tannkrem eller spesielle skyllemidler som inneholder sink har også vist å ha en gunstig effekt ved dårlig ånde.

Tungeskraper finnes i flere ulike varianter. Du får bl.a kjøpt dem på apoteket.

Tennene våre er bygget for å vare lenge, men akkurat som resten av kroppen, eldes også munnen.

Les mer

Forskning har vist ar fluor er en av hovedårsakene til at vi får mindre karies nå for tiden sammenlignet med tidligere

Les mer

Hver gang du putter noe i munnen får bakteriene hjelp til å danne en etsende syre.

Les mer

En del bakterier fyller en viktig funksjon mens andre kan forårsake stor skade.

Les mer

opp

opp